Världens ljus

Ljusmanifestation på Kalmar Stortorg den 6 november

Kl 18.00-23.00: Allhelgona

Ljuständning mitt i stan och digitalt

Välkommen att delta i ljuständning på Stortorget i Kalmar lördagen den 6 november. Tillsammans hoppas vi kunna fylla hela torget med ljus, och mänsklig värme! Vi kommer att finnas på plats från kl 18 – 23, då även Domkyrkan håller öppet. Kaffe serveras hela kvällen och kl. 20 samlas vi till en konsert i domkyrkan med ”Maria Löwenham Trio” som tolkar Lina Sandells sånger.

Lina Sandell har skrivit många välkända och älskade psalmer såsom Blott en dag, Tryggare kan ingen vara och Bred dina vida vingar. Psalmer som gett många tröst och hopp genom åren. Med egenskrivna arrangemang i jazzton vill trion på nytt lyfta Linas verk och göra dem aktuella för oss idag. Kom och njut av fantastisk sång och musik!

Du som vill tända ett ljus kommer helt enkelt till torget under kvällen. Allt som krävs för ljuständningen finns på plats. Det går även bra att skickar en digital hälsning via mail eller Facebook/instagram. Det kan vara ett namn, en önskan, en förhoppning eller en bön. Sedan tänder vi som är på plats på torget just ditt unika ljus. Exempel: ”Tänd ett ljus och be en bön för min vän som inte mår bra. Tack!”

Om du inte tänder ett ”torgljus”, får du gärna tända ett ljus hemma istället. Låt oss, Kalmarbor, lysa upp staden tillsammans!

Skicka hit:
Facebook & Instagram: Världens ljus Kalmar
E-post: varldensljuskalmar@gmail.com

Vill du vara med och be för evenemanget så finns det en bönelista, kontakta Kicki eller Benner för att sätta upp dig på den.

Vi träffas för bön mellan 17-18 via Google Meet på länken https://meet.google.com/dhh-hgyr-xdu.