Världens ljus

Ljusmanifestation på Kalmar Stortorg den 5 juni

5 juni – 3 juli – 24 juli – 4 sept – 25 sept – 6 nov

Nu kan vi samlas igen!! Kom och tänd ljus på Stortorget!
I mörka tider är det extra viktigt att fokusera på ljuset. Speciellt nu när det är svårt att träffas och känna gemenskap. Och visst är det märkligt hur ett litet stearinljus många gånger kan bära på ett så stort hopp. Vi i Kalmar får påminna varandra om att vi är många som står tillsammans, och gemensamt får vi lysa upp staden.

Därför genomför vi en ljusmanifestation med hundratals ljus på Stortorget i Kalmar. Vi kommer att finnas på plats från kl 19.00-24.00 den 5 juni, då även Domkyrkan håller öppet. Vi serverar kaffe hela kvällen, och klockan 21.00 har vi en rofylld kvällssamling i kyrkan, (som ävensom sänds via Facebook).

Max 100 personer får samlas samtidigt på torget – och 50 i kyrkan – enligt de nya rekommendationerna. Du som vill tända ett ljus kommer helt enkelt till torget under kvällen. Det går även bra att skicka en hälsning via mail eller Facebook/Instagram. Det kan vara ett namn, en önskan, en förhoppning eller en bön. Sedan tänder vi som är på plats på torget just ditt unika ljus. Exempel: ”Tänd ett ljus och be en bön för min mamma Karin som just fått Corona. Tack!”

Om du inte tänder ett ”torgljus”, får du gärna tända ett ljus hemma istället. Låt oss lysa upp Kalmar tillsammans!

Skicka hit:
Facebook & Instagram: Världens ljus Kalmar