Alpha

Vad är Alpha?
Alpha går ut på att vi under ca 10 kurskvällar utforskar den kristna tron tillsammans. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och ett gott samtal.
Mat
Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. Alphakvällarna startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.
Föredrag
Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär trettio minuter och antingen framförda av en föredragshållare som är på plats eller via film. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.
Samtal

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Vasakyrkan startar Ungdoms-Alpha fredagen den 18/9 kl 18
Info och anmälan:  Benner Löwenham, e-post benner.lowenham@efs.nu     Mobil: 073-334 47 73

Vasakyrkan startar Vuxen-Alpha torsdagen den 24/9 kl 19
Info och anmälan: Bertil Åhman,  e-post bertil.ahman@efs.nu     Mobil: 072-331 92 71