Corona-information

Vasakyrkan och det rådande pandemiläget

Uppdaterat 2022-01-21/ BL

Ny lag från 23 december samt 2022-01-12

Regeringen har beslutat om en ny lag för att begränsa smittspridningen av Covid-19. Lagen innebär tvingande smittskyddsåtgärder för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med 21 till maximalt 500 personer. Lagen möjliggör vaccinationsbevis som smittskyddsåtgärd. Lagen innebär att inomhusarrangemang med fler än 20 personer som inte använder vaccinationsbevis måste vidta särskilda smittskyddsåtgärder enligt nedan:

• Deltagarna måste ha en anvisad sittplats. Vid gudstjänst finns dock undantag för att stå upp vid anvisad plats, t.ex. när vi har nattvard.
  • Antalet deltagare i ett och samma sällskap får vara högst åtta personer. Om ett sällskap uppgår till fler än åtta ska arrangören dela upp sällskapet.
  • Vi får vara max 50 personer samlade plus medverkande, så länge vi inte använder oss av vaccinationsbevis. (fr.o.m. 2022-01-12)
  • Sällskapet ska kunna hålla ett avstånd om minst 1 meter i sidled samt framåt och bakåt från andra sällskap.
  • Att vi tyvärr behöver avstå från att arrangera läger inomhus så länge detta avråds.
  • Barnkyrkan kommer att gå över till digitala samlingar under januari månad.
  • Inside Out (Tonår) ställer in sina samlingar under januari månad.
  • Vi kommer inte att servera något kyrkkaffe så länge nuvarande restriktioner gäller.

Vasakyrkans styrelse följer utvecklingen och tar ”tar rygg” på EFS och Salts rekommendationer kring hur vi ska hantera pandemin. (se länk nedan).

Vasakyrkan gm Benner Löwenham

Länkar som tar dig vidare till senaste publicerad information

1177, Kalmar län

Region Kalmar Län