Betraktelser

Hoppas på Herren!
Men jag är viss om att möta Herrens godhet här i de levandes land. Hoppas på Herren! Var stark, fatta mod
och hoppas på Herren!”   Psaltaren 27:13-14
   Psaltaren, Bibelns sångbok, är fascinerande! De olika psalmförfattarna har formulerat ärliga och starka böner till Gud. 3000 år senare läser vi och känner igen oss i hur det är att vara människa. Våra kulturer är olika, livssituationerna är helt annorlunda, men våra tankar, reaktioner och känslor har mycket gemensamt! Psalmförfattarna hjälper oss att sätta ord på det vi går igenom, olika psalmer i skiftande omständigheter. ”Man kan säga att psaltarpsalmerna hjälper mig att få ihop det jag tror om livet med det jag faktiskt möter i livet… Psaltaren innehåller (bl a) ångestfyllda dagboksanteckningar av människor som önskar tro på en kärleksfull, nådig trofast Gud samtidigt som världen håller på att rasa samman runt omkring dem”. (Philip Yancey)
   Just nu finns det mycket som utmanar oss. En pandemi som påverkat vårt sätt att leva. Ensamhet och isolering. Ett spänt världsläge med hot om krig. Miljöfrågorna som utmanar oss alltmer…
   Slutorden i Psalm 27 hjälper oss att se att vi inte är så utlämnade som vi ibland kan känna oss. Även om det finns många hot runtomkring oss, vill författaren hålla fast vid att Herren Gud också är där och vill möta oss med sin godhet! Det är som att han vill uppmuntra både sig själv och oss att Hoppas på Gud! Var stark, fatta mod och hoppas på Herren! Det är ett motgift mot känslor av oro och hopplöshet. Tala ut orden högt till dig själv: Hoppas på Herren! Var stark, fatta mod och hoppas på Herren!

Vi fortsätter sända våra gudstjänster via nätet för den som inte har möjlighet att vara på plats i kyrkan. Du kan antingen se dem här på hemsidan (direktlänk eller under ”media”) eller på Youtube (https://vasakyrkan.nu/video).
Söndagar kl 10 är det som gäller för direktsändning – men de kan även ses i efterhand.

Bertil Åhman, präst

• Vill du ha förbön? Skicka ett mejl till bon@vasakyrkan.nu så ber vi för dig. Om du inte vill att mailet läses upp i våra webbsända gudstjänster kan du skriva det i mailet, så skickar vi det vidare till våra förbönsteam.
  • Du kan också ta kontakt med mig eller min kollega Benner Löwenham så ber vi mer än gärna för och med dig! (se under Vasakyrkan/kontakt)