Betraktelser

O vad världen nu är skön, klädd i sommardräkten!
Men jag är viss om att möta Herrens godhet här i de levandes land. Hoppas på Herren! Var stark, fatta mod
och hoppas på Herren!”   Psaltaren 27:13-14
   Än en gång har miraklet inträffat! Allt som för några månader sedan såg så kalt och dött ut, har nu väckts till nytt liv! Det syns, hörs och känns att världen klätts i sommardräkt! Varje år lika fantastiskt – och samtidigt varje år lika självklart… För första gången i mitt liv slogs jag av tanken under försommaren: ”det här kanske är sista gången jag får vara med om det här?!” Jag tolkar det inte som ett omen, jag är inte rädd att någonting ska hända med mig. Det var bara insikten att det är alldeles för lätt att ta det mesta för självklart. Och också en påminnelse om att livet är skört, förutsättningarna kan ändras på nolltid.
Bibelordet från förra betraktelsen får följa med också i denna. Jag får möta Herrens godhet på så många olika sätt ”här i de levandes land”! Jag vill öva mig i tacksamhet för allt gott som han ständigt ger. Hur morgondagen ser ut har jag ingen aning om, även om den är fullplanerad i min kalender. Men vad som än väntar kan jag hoppas på Gud! Och om modet sviker får jag säga till mig själv: ”Var stark, fatta mod och hoppas på Herren!” När jag inte orkar bekänner jag med en annan psaltarpsalm: ”Min kropp och mitt mod må svika, men jag har Gud, han är in klippa för evigt!” (Ps 73:26)
Ovetandes om vad som väntar imorgon, tackar jag honom idag för att jag får finnas och leva i denna Guds sällsamma värld!

Vi fortsätter sända våra gudstjänster via nätet för den som inte har möjlighet att vara på plats i kyrkan. Du kan antingen se dem här på hemsidan (direktlänk eller under ”media”) eller på Youtube (https://vasakyrkan.nu/video).
Söndagar kl 10 är det som gäller för direktsändning – men de kan även ses i efterhand.

Bertil Åhman, präst

• Vill du ha förbön? Skicka ett mejl till bon@vasakyrkan.nu så ber vi för dig. Om du inte vill att mailet läses upp i våra webbsända gudstjänster kan du skriva det i mailet, så skickar vi det vidare till våra förbönsteam.
  • Du kan också ta kontakt med mig eller min kollega Benner Löwenham så ber vi mer än gärna för och med dig! (se under Vasakyrkan/kontakt)